Grond Samenstellen

Er zijn veel verschillende soorten planten, en elke soort heeft een andere soort grond nodig. Veel planten doen het goed in gewone potgrond, maar er zijn veel manieren om je grond te verbeteren waardoor je uiteindelijk ook een beter resultaat zult zien.

Salvia Divinorum

Salvia houdt van een luchtige, vochtige grond met genoeg voedingsstoffen.  Om de grond luchtiger te maken gebruiken veel mensen perliet of vermiculiet. Perliet en vermiculiet zijn kleine steentjes die je door de grond kunt mengen. Deze steentjes houden water en lucht vast, waardoor de plant erin gaat wortelen en hier zijn voordeel uit kan halen. Dat betekent dus: een sterker wortelstelsel en (dus) een betere opname van water, zuurstof en voedingsstoffen. In onderstaand filmpje is een klein experiment te zien over het verschil tussen perliet en vermiculiet. Een alternatief voor perliet of vermiculiet zijn hydrokorrels.

Cannabis

Bij cannabis verschilt het per soort aanzienlijk welke soort grond de plant nodig heeft. Dat komt vooral door het verschil in bloeitijd en afkomst. Planten in Marokko zijn een heel andere soort grond gewend dan planten in Jamaica.  Ook voor cannabis geldt echter dat ze van een luchtige grond houden. Cannabisplanten reageren echter wel beter op minder water dan Salvia. Voor cannabis zijn al veel soorten grond samengesteld die verkrijgbaar zijn in de growshop en op internet, maar je kunt ook zelf grond samenstellen. Een goed mengsel is perliet, vermiculiet of hydrokorrels gemengd met gewone potgrond. Wij raden de Lightmix van Plagron aan voor cannabis, aangezien deze grond goed is samengesteld en niet te veel voedingsstoffen bevat. Dat betekent dus dat je rustig kunt zaaien in deze grond, en zelf makkelijk kunt bepalen wat voor voeding en additieven je erbij doet. Als je je liever niet wilt wagen aan sterke voeding die je zelf moet verdunnen, kun je ook buffertabs gebruiken. Deze zorgen ervoor dat je plant genoeg voeding krijgt, zonder zelf bij te voeden. Deze tablets hebben een langzame afgifte en gaan dus lang mee.

Alles over Salvia Divinorum, Cannabis, DMT, Peyote en meer