Gebruik

GEBRUIK VAN SALVIA DIVINORUM

Er zijn verschillende manieren om Salvia Divinorum te consumeren. De originele manier die door sjamanen werd toegepast is kauwen. Tegenwoordig wordt Salvia meestal gerookt.

Salvia Divinorum Roken

Salvia Divinorum roken is de meest effectieve manier. Het geeft een overweldigend effect en het is maar van korte duur. Meestal wordt een extract gerookt in een pijp of een bong. Dat is veel sterker dan de gewone bladeren. Hoe vaker je Salvia gebruikt, hoe minder je ervan nodig hebt. Het kan dus zijn dat je de eerste keer van 5x extract niks voelt, maar de tweede keer wel. Je kan ook eerst een aantal keer extract roken, en daarna gewone bladeren. Er zijn vele trip reports en video’s te vinden op het internet.
Het is ook mogelijk om salvia in combinatie met cannabis in een joint te roken. Het effect is veel minder intens dan roken in een pijpje of bong, en houdt langer aan.

Dosering

Het is altijd slim om met een lage dosering te beginnen. Dat geldt trouwens niet alleen voor Salvia. Een te hoge dosering kan een gebruiker in paniek brengen en een zeer onplezierige, overweldigende ervaring bezorgen. Als je te veel hebt gerookt, of een te zwaar extract, is het mogelijk dat je een bad trip krijgt. Dat is op zich niet gevaarlijk, maar je kan wel domme, gevaarlijke dingen gaan doen en paniekaanvallen krijgen. Daarom is het verstandig een tripsitter in de buurt te hebben als je nog niet veel ervaring hebt.

Kauwen

Salvia kauwen is een stuk milder dan roken, en het effect houdt langer aan. Het heeft een erg bittere smaak, daarom doen veel mensen wat honing tussen de bladeren.

Alles over Salvia Divinorum, Cannabis, DMT, Peyote en meer