LSD

LSD is een zeer sterk tripmiddel. Het is in 1940 ontdekt door Albert Hofmann. Tegenwoordig is LSD een vrij onbekende drug, veel mensen weten er niet veel meer van dan de naam. Dat is ooit wel anders geweest. Eind jaren 60 / begin jaren 70 was LSD heel erg populair onder met name hippies. Nadat er gevallen bekend werden van mensen die “gek” werden van deze drug, werden veel mensen bang om het te gebruiken en is het verboden.

Vormen van LSD

LSD is in meerdere vormen te verkrijgen. In Nederland (en waarschijnlijk ook in de rest van de wereld) is de meest bekende vorm van LSD zegeltjes/blotters. Deze zijn meestal rijkelijk versierd en makkelijk te herkennen. Hier zijn een aantal verschillende soorten blotters te zien. De meest bekende is vast en zeker de hofmann-blotter. Hier zijn verschillende variaties van, maar ze zien er allemaal ongeveer uit als het velletje hierboven.

Een andere veel-voorkomende vorm van LSD is de vloeibare vorm. LSD is van zichzelf vloeibaar, en makkelijk op te lossen in water of alcohol. Vaak wordt vloeibare LSD verhandeld in oogdruppelaars of opgelost in een flesje water. In oogdruppelaars is LSD meestal opgelost in alcohol, omdat het zo langer houdbaar is dan in water.

Tips bij het gebruik van LSD
  • Begin altijd met een verstandige dosis. Aangezien je er meestal niet zeker van kunt zijn hoeveel er in je blotter zit, kun je (zeker de eerste keer) vaak beter een halve pakken. Je kunt beter niet hard genoeg trippen dan té hard.
  • Zorg dat er een tripsitter bij je is. Je kunt (al helemaal als je LSD niet gewend bent) rare dingen gaan doen, die soms ook gevaarlijk kunnen zijn.
  • LSD is lichamelijk (zo goed als) niet gevaarlijk. Psychisch kan LSD echter zeer zwaar en gevaarlijk zijn. Kijk daarom goed uit met de dosis maar ook zeker met de frequentie van het gebruik, neem het niet te vaak in een korte periode!
  • LSD is géén partydrug! Mensen onder invloed van LSD kunnen erg angstig en verward raken, vooral in drukte, en dan komt het niet erg goed van pas als je in een discotheek staat.
  • Blijf rustig. Er is geen reden tot paniek! Je hebt enkel een zegeltje LSD ingenomen, die binnen enkele uren weer uitwerkt. Het is niet helemaal ongevaarlijk, maar in paniek raken terwijl je aan het trippen bent is waarschijnlijk veel gevaarlijker dan de LSD zelf. Bijna niets is zo belangrijk als een goede mindset als je gaat trippen.
  • LSD is niet lichamelijk verslavend. Wel kunnen mensen “verslaafd” raken aan het gevoel van trippen, dit is echter zeer zeldzaam. De meeste mensen willen zelfs liever een tijdje bijkomen van de trip, omdat dit geestelijk toch een vrij heftige ervaring is.
  • Bewaar je LSD op de goede manier! Koel, droog en donker. Licht en warmte breken LSD af! In water wordt het ook snel afgebroken, maar een donkere en koele bewaarruimte is minstens zo belangrijk!

Meer komt nog

 

 

 

Alles over Salvia Divinorum, Cannabis, DMT, Peyote en meer